Language Selection

Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Balaton

Wifi

Siófok 3d

We have 4 guests online
Siófokról
There are no translations available.

 Siófoki apartman kiadó a Balaton közvetlen partján, az Aranyparton!

altSiófok a Balaton déli partján fekszik és Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Joggal birtokolja a Balaton fővárosa nevet, mivel 15 km hosszú strandokkal övezett part szakasza van.
Évente több százezer turista látogat el Siófokra.
Nemcsak külföldi, de magyarok által is közkedvelt, hiszen országos szinten már régóta nyugati színvonalt biztosít mind külcsínyében, mind színvonalas szolgálatásaiban, programjaiban.

Siófok Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai központja napjainkban. Jó megközelíthetősége, közlekedése, kellemes fürdőzést kínáló sekély vizű partja, a látnivalók, a szervezett programok szolgálják az ideérkező vendégek pihenését, kikapcsolódását.

Nevezetességek:

Jókai park

A Petőfi sétány jobb oldalán Siófok kedvelt sétahelyére, a Jókai parkra bukkanhatunk. A parkot 2006-ban teljesen felújították. A hűslombú, árnyas fák alatt sokan keresnek enyhülést.

Víztorony

Siófok központjában a Szabadság téren magasodik a 45 m-es Víztorony, amely a város egyik jellegzetes épülete. Guth Árpád és Gergely Jenő tervei szerint épült 1912-ben. 2010-ben a Víztorony teljesen megújul.


Kálmán Imre Emlékház és Múzeum

Kálmán Imre születésének 105. évfordulója alkalmából 1987. október 22-én múzeum nyílt Siófokon, a szülőházában. A róla elnevezett sétány 5. számú épületének külső falán lévő egyik táblán ez olvasható: "E házból indult a világhír felé Kálmán Imre (1882. X. 24.), a Csárdáskirálynő halhatatlan melódiáinak szerzője. Szülőfalujának lakossága." Ugyanis e régebbi emléktábla elhelyezésekor Siófok még falu volt. Mellette Kiss Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása, a zeneszerzőről készült portrédombormű látható. A múzeum állandó kiállítása a szülőház földszinti részén került megrendezésre. A belső folyosón a korabeli Siófok, a múlt század utolsó évtizedeinek hangulata érinti meg a látogatót, ahol nyáron írók, művészek, muzsikusok pihentek e fürdőhelyen, hátat fordítva a nagyvárosi életnek, hogy az áhított csendben készüljenek feladataikra

Ásványmúzeum

A Kárpát-medence ásványai Magyarország legnagyobb és legszebb magángyűjteménye 1986 júniusa óta látogatható Siófok város centrumában,a Kálmán sétány 10. alatt. Az államilag védett gyűjtemény kiállítótáróiban mintegy 3000 ásványt csodálhatnak meg a látogatók, akik közül sok a visszatérő vendég. Örömmel fedezik fel a minden évben jelentos tárgyi gazdagodást a kiállításban, mert az élő múzeumként állandóan gyarapodik. Különösen a nyári hűvösebb napokon sok a látogató, hiszen a természeti szépségekre fogékony emberek beiktatják balatoni nyaralásukba ennek a világszerte híres gyűjteménynek a megtekintését. A bemutatott példányok szépsége csodálattal tölt el mindenkit, akit megérint az ásványok varázsa. Helyszűke miatt az ásványok zsúfolásig megtöltik az 54 vitrinszekrényt, melyek 5 teremben vannak elhelyezve - ezek: Magyarország, a Nagyvilág, a Felvidék, Kapnikbánya és egyéb erdélyi pl.: óradnai, nagybányai, felsőbányai ásványok. Az Erdély területéről származó ˝bányavirágokat˝ tekintve bizonyára az egész Földön nincs teljesebb magánkollekció. A gyűjteményi darabok között több etalonpéldányt is láthatnak (pl.: kochsándorit), melyek szintén a múzeum egyedülállóságát tükrözik.

Tojásmúzeum

Az időszakos tojásművészeti kiállítás 2003 októberében nyílt meg Siófokon az első Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál rendezvényeihez kapcsolódva. Ez alapozta meg az állandó gyűjteményt, amelyben különleges népművészeti és iparművészeti darabok láthatók. Az alkotásokban nemcsak a hagyományok, hanem a finom, aprólékos, nem kis tehetséget igénylő munkák is megőrződnek. A látogatók vásárolhatnak is dísztojásokat, és kipróbálhatják a tojásmívesség mesterfogásait.
 
Siófoki apartman,Balatoni szállás,Siófok aranypart,Balatoni apartman,Balaton,olcsó apartman
 


Powered by Joomla!. Designed by: Mobility WordPress theme  Valid XHTML and CSS.